:)

Har nu fått det bekräftat. Comtess var svullen på vänster skinka igår, samt ömmade när man klämde där. Troligen fått en spark,gått omkull eller rullat mig en sten. Finns mycket hon kan ha gjort. Men jag är iallafall glad att jag vet vad det är, det går nog ner om några dagar.
 
Hingsten fick gå ut i en lite större hage igår. Har en liten smal stenmur som går längs en bit av hagen. Han gjorde ett par repor och tyckte allt var buskul. Sedan kom stenmuren ivägen så han skuttade över den. (Den är inte hög, ca 50 cm och 20 cm smal). Sen 3 meter efteråt kom visst ett staket på 150. Han hoppade det också, han tyckte nog det var lättare än att stanna. Dock gränslade det bara till en annan hage så han bara fortsatte med sitt race på andra sidan, helt oskyldig. Haha så söt :)
 
Ikväll blir det lite ridning igen. Skulle egentligen tränat för Annsie imorgon men Ramona hade tappat TVÅ (?!) skor igår, och hovslagaren hann inte komma innan helgen. Så blir att avanmäla sig. Plaisir är inte riktigt hoppad på länge och Comtess är ju halt, så har ingen ersättare tyvärr. Så är det ibland!
 
Ikväll har vi provridning på lilla B-ponnyn igen. Folk ringer som tokar på den lilla sötnosen :).
 
Min plutt nu
 

 
 
 
Min plutt för 1 år sedan. Man kan inte tro att det är samma häst. Kan säga att fodervärden gjorde ett MKT dåligt jobb. Vart är hans glimt i ögonen? Vart är den fina blanka skimmelfärgen? Vart är HINGSTLOOKEN? Som bortblåst. Nej, jag lånar inte ut fler hästar till folk jag inte känner. USCH.

Comtess <3

Min vackra Comtess. Här med sin förra ägare i Danmark.
 
 
JAG VELAR. VILL JAG GÖRA MIG AV MED DENNA PÄRLA? ÄLSKAR HENNE..

SKITDAG igår

Som ni kanske förstår på överskriften gick inte veterinärbesiktningen så bra igår. Comtess har troligen sträckt sig eller vrickat sig och är rejält halt på vänster bak. Både på rakt spår och vid longering, behövdes inget böjprov. Jag tömkörde henne i Måndags och red i Tisdags och då var hon inte sån. Sedan gick hon ute natten mellan Tisdag-Onsdag, troligen har något hänt då. Typiskt :-)
 
Så veterinären kommer i början på nästa vecka och kollar upp henne. Hon får vila tills dess, så får vi se om det går över av sig självt eller om hon behöver någon form av behandling. Hoppas på det bästa, såklart ;-)
 
Ikväll blir det stallet (som vanligt). Ska rida Plaisir och Ramona. Bankiet ska även få komma in och få sig ett bad, för fy fan vad han ser ut. Hade rullat sig i leran så han var helt brun istället för vit. Urk!
 
 
Saknar min guldgosse med Muminmule :-)

Farväl

Igår när jag kom till stallet var Richie inte där, kändes tomt. Lastbilen kom och hämtade honom vid 3tiden. Han är troligen framme i Umeå ikväll. För det är dit han ska flytta :-) eller tror det är Vännäs eller nåt. Jaja. Han blir Norrlänning iallafall.
 
Ikväll gäller det. Comtess ska besiktigas. Går hon igenom blir det byte på Torsdag kväll. Går hon inte igenom blir jag ledsen haha :-) , men då behåller jag henne och säljer/byter henne INTE!
 
I eftermiddag blir det även provridning på B-ponnyn. Jag red honom lite igår. SÅÅÅÅ söt. Gick i form och allt med mig *klumpen* på ryggen ;-)
 
 

26 Juni

Idag åker Richie, min vackra Richie. Kommer sakna ihjäl mig efter honom. Kan inte få nog av att pussa på hans mumin-mule! Vissa hästar etsar sig fast mer än andra.
 
Imorgon kväll ska Comtess besiktigas *nervös*. Sexåringen jag ska byta henne med besiktigades igår UA.
 
Ikväll efter jobbet står det ridning på schemat. Ska rida Ramona och Plaisir. Båda i paddocken. Hoppa lite tror jag. Skulle haft en provridning idag, men fick återbud.
 
Söta nya B-ponnyn. En riktig pussmule :-)

Löshoppning

Löshoppade ju Plaisir och Cannon Ball förra veckan. Båda visade en väldigt trevlig teknik.

 
 
 
 

God morgon!

Morsning bloggen!
Nu är jag tillbaka. Har haft en veckas semester och det har varit fullt upp vill jag lova, phu.
 
Bankiet kom hem igår, känns underbart att ha honom hemma igen. Richie och Habanero är ju sålda och åker på Onsdag. Idag är Patric och mamma iväg och hämtar en B-ponny i Värnamo, Munsboroponny.
 
Comtess ska besiktigas i veckan och går hon igenom blir hon bytt mot en 6åring. Kommer sakna prinsessan isåfall, men 6åringen verkar passa mig bättre. Kul med nya utmaningar!
 
Plaisir ska igång ordentligt nu och göras klar för tävling. CannonBall ska också sättas igång, nu har han gått upp en hel del i vikt efter att ha gått på bete i två veckor. Han kommer dock sättas igång lite försiktigt, bara 2-3 dagar i veckan till att börja med. Ramona ska hållas igång hon också. Samt nya B-ponnyn ska provridas.
 
Mycket att stå i och många hästar att rida :-)

God morgon!

Förlåt för att jag aldrig uppdaterar. Men det har hänt en del saker. Mamma har brutit foten så jag får ta hand om alla hästar själv, samt hjälpa henne en hel del :) Har fått ett mkt bra bytesförslag mot Comtess som jag nog inte kan tacka nej till...

Jag har även fyllt år, stängslat hagar och ridit! Samt mycket annat. Idag blir det Liseberg och imorgon Ullared. Underbart väder! <3 jag är hemma igen på Lördag. Då blir det kalas och på Söndag trav och V75.

Fullt upp på semestern! Hörs senare!


Uppdate!

Hej bloggen!

Tävlingen igår gick sådär. Blev väldigt stressigt, och då Comtess behöver en ganska lång framridning kanske ni kan räkna ut resten själva. Blev endast ca 15 min vilket är aldelles för lite. Jag fick inte fram henne riktigt. Blev ett snörpligt stopp på första hindret, sedan kom hon igång bättre och hoppade utan problem. Gjorde en omstart för att försöka få lite mer flyt och då blev det en felfri runda. Men det går lite sakta och hon blir LAT ibland. Fick även 2 tidsfel första rundan så resultatet hamnade ju på 6 fel. Lite synd, men men!

Idag blir det ridning, Plaisir och Ramona ska gå. Tess ska skrittas 1 timme i skogen. Patric är och kollar sina grisåtlar och nu ska jag snart åka :-) hörs!


God morgon!

Tjena bloggen. Har hänt lite sen sist.

Comtess har jag anmält till tävlingen imorgon och hon ska få starta en 90 klass.

Habanero och Richie är sålda. Habanero och Cannon Ball besiktigades UA igår.
Cannon ball var egentligen också såld, men när han var besiktigad och klar hade köparna tydligen ångrat sig.. Jaja. Vi ska löshoppa honom ikväll och filma. Han blir nog väldigt lättsåld när filmen kommer ut, jag vet att han löshoppar super :)

Plaisir löshoppades igår upp till 130. Visar en riktigt trevlig teknik, speciellt bak!

Ikväll blir det fredagsmys i stallet. Stackars Patric får ha fredagsmys hemma själv. Han överlever nog. Blir som sagt att löshoppa Cannon ball, skritta en långrunda med Comtess och sedan putsa allt läder, samt packa osv tills imorgon.

Nu får jag jobba järnet, för på Måndag går jag på SEMESTER!

Provridningar

God förmiddag gott folk!
Richmond var ju i stort sett sålt till en tjej som bara skulle komma och hämta honom. När hon sedan sköt upp på det hela tiden bad vi om en handpenning. Då plötsligt ändrade hon sig och skulle inte köpa någon häst... Vilka människor det finns. Då hade jag säkert sagt till 10 spekulanter att han var såld. Hedanefter tänker jag inte göra det innan handpenning erläggs!

Idag blir det återigen provridningar. En på Richie som jag ringde upp igår kväll då hon var jätteintresserad av honom. Samt på Cannonball. Den söta 4åringen, men som just nu är lite tunn. Han är endast till salu fram till Söndag, sedan rider jag igång honom ordentligt och kanske startar någon klass innan han återigen blir till salu. Priset blir då annorlunda, som ni kanske förstår :-)

Ikväll ska jag även ta mig en ridtur på Plaisir och Comtess. Comtess ska få sig en skogsrunda och Plaisir får nog gå ett pass i paddocken och hoppa lite. Tanken är ju att Plaisir ska ut och tävla också.



Tess <3

12 Juni

God middag!
Någon sen i bloggandet idag, men har lite mycket på jobbet just nu.

Igår blev det Pay and Jump med Comtess. Hon skuttade glatt över en 80 klass. Tävlingshindren var framme, så vattenmattor osv fanns med. Bra att testa henne på titthinder INNAN man börjar tävla riktigt. Man vill ju ha så bra resultat som möjligt, utan retfulla stopp eller tveksamheter. Det kände jag dock inte av, utan hon flöt på. Kanske startar henne i någon 90klass i helgen bara för att stämma av henne lite, jag måste först lösa licens på henne och det är lite oklart om den hinner bli klar tills dess. Anmälningstiden går ut i övermorgon. Hm.. Får ringa och tjata på ridsportförbundet, då brukar det funka ;)

Bankiet och Denise var även med och hoppade igår. Han hoppade båda sina klasser felfritt. Skötte sig exemplariskt bland alla hästar. Underbara häst.

Idag står ridning på schemat. Ska hoppa Plaisir lite, sedan kommer troligen Richies köpare och hämtar honom. Eller så kommer hon imorgon. Comtess ska även få en skritt tur och Cannonball ska få jobba lite i linan.


I förrgår filmade vi Ramona samt hoppade lite. Slutade på ett räcke på ca 110 (bild)




Mycket på G

Hej bloggen!
På helgerna hinner jag verkligen inte blogga. Har haft fullt upp med hästar, vänner, pojkvän, hus, familj, shopping OSV OSV OSV!

Ikväll blir det troligen en liten pay and jump med Comtess i Torestorp. 80 cm kör vi isåfall :-) Haha känns pyttelågt, men jag vill ta det väldigt lugnt med henne och verkligen få ihop oss.

Imorgon kommer det en tjej och provar Richmond, och som troligen också tar med honom hem. Så idag får jag säga hejdå till honom. Det blir nog en mysig barbackatur på höåkern, som en sista ridtur. Min underbara Richie...

PREn som vi fick hem i Torsdags är nu såld. Ska bara besiktigas. Bankiet har bytt fodervärd, kommer få ett toppenhem på Öland. Ska bli kul att få se dom tävla framöver. Min fina häst <3




Vacker som få :) bild från förra sommaren. Han var SÅ snygg då!

Onsdag

Tjenix!
Dagen har bestått av lite av varje. Städade mitt hus på förmiddagen (var välbehövligt) , sedan bar det av till stallet. Städade ut sadelkammaren och smörjde ALLT mitt läder, det tog ett tag kan jag säga!

Imorgon blir det upp tidigt, ska till Skåne för att se om det finns några hästar att plocka hem ;) Sen på kvällen blir det hoppträning. Ska prova Comtess för första gången, och Richie såklart :-) Plaisir får stanna hemma. Ska eventuellt upp och hoppa henne och Ramona på gräset någon dag i helgen.

Nu får jag sova, upp vid 5 imorgon! Natti natti


Nya ridstövlar igen :-)

Dom hade erbjudande på Falsterbostövlarna på Skara hästsport. Så jag kunde inte låta bli! Efter ca 100 samtal kom jag fram och beställde mina efterlängtade Falsterbo för otroliga 999 KR!!! De skickas i dagarna *glad*

Så nu har jag både Veredus Guarnieri (som är mina tävlingsstövlar), Bruna Bocaj (hemmastövlar) och då mina nya Falsterbo (som också blir tävlingsstövlar)




De efterlängtade Falsterbo <3




Mina underbara Veredus <3




Bocaj, som känns som att rida i gymnadojjer, alltså otroligt mjuka och sköna!

Morning!

God morgon!
Fick lite mycket att göra igår på jobbet, så de tidsinställda inläggen blev aldrig gjorda. Ska försöka få in ett par stycken idag istället.

Igår kväll var det provridning på Mimmi, som gick bra. Sedan jobbade jag Plaisir i linan. Hon blir lite snabb ibland iom att hon är lite svag. Så igår blev det ren styrketräning och försöka få henne att jobba med hela kroppen i en lugn trav och galoppen. Traven går väl an, men galoppen blir fortfarande lite snabb. Paddocken är lite tung också.

Senare red jag även min nya storhäst Ramona. Eller hon är en ganska liten storhäst, ca 157 cm hög ;) Väldigt söt liten häst. Red ett dressyrpass. Red lite lösgörande arbete, skänkelvikningar, öppnor, byten osv. Hon är ganska trevligt utbildad. Gör allt man ber henne om och byter galopp som en tok :-)

Ikväll står det återigen ridning på schemat. Richmond och Comtess ska få sig ett pass i paddocken.


Hjärtat <3


Phuu!

Snacka om att jag har haft fullt upp i helgen. Varit i Kalmar, hemma hos mamma och pappa. Ridit osv, det tar sin lilla tid! Nu sitter jag på jobbet och fixar alla Reaorders, sommar-rean börjar ju nu. Tar ett litet brejk sådär 2 min innan lunch för att sticka in här.

Ikväll står det ridning på schemat. Ska jobba Plaisir i linan, kan behövas. Sen ska jag även rida min lilla storhäst. Richmond, Comtess och Mimmi fick sig ett tömkörningspass idag. Kanske blir en skrittrunda idag med Richie och Comtess. Mimmi har vi provridning på kl 18.

En rolig grej som hänt är att jag köpte en ny hoppsadel igår, till Comtess. En Prestige Arezzo D, helt i kalvskinn.
Dom är så underbart sköna, samt snygga!





Nu ska jag käka!
Kommer ett par tidsinställda inlägg under dagen, tjao <3


God middag!

Har lite att stå i idag. Ska till Kalmar och ikväll händer det grejer! :-) ha en trevlig Lördag gott folk!


Träning igår

Gårdagens träning gick sådär. Plaisir var allmänt spänd, lite halvbusig och ofokuserad i början. Men hon lossnade lite i slutet och fick ett par bra språng. Får travhoppa henne mycket för att det inte ska gå för fort, hon är storgalopperad och lite svag så det blir att det går lite på fart. Hon kikade till på muren en gång, det var allt. Annars hoppade hon snällt, vattenmattan kollade hon inte alls på.

Richie var halvt tokig, vilket inte är så konstigt. Detta är den riktiga hoppträningen sen tre veckor tillbaka och hans första uteträning. Men han hoppade snällt (som alltid). En ärligare häst finns inte. Jag måste bara hitta en jämn rytm på honom. Det blir lite fram och tillbaka.

Ikväll står det ridning på schemat som vanligt. Ska rida min nya storhäst samt Comtess <3

RSS 2.0