Rascana <3


26/10

Godmorgon!
 
Har hänt lite sen sist. Var iväg och tränade Rascana i Onsdags för Katta. Hon blev istadig och ville inte riktigt. De stunder hon inte stannade och tjurade var hon väldigt springig. Jag visste direkt att något var fel, ringde till förra ägaren i Sverige som berättade mkt om henne. Har även pratat med tidigare ägare i Finland nu som hade mkt tips! Hon köptes in för otroliga pengar från Tyskland som 7-åring. Då hade hon startat 150 med placeringar, hur sjukt är inte det, som sjuåring!? Killen från Finland tyckte tyvärr inte hon var tillräckligt försiktig för Grand prix, som han köpt henne för. Han startade någon 160 med något pet i världscupen.
 
Sedan kom hon till Sverige och har här tävlat 140 med placeringar. 2011 fick hon ett ljuvligt stoföl E. Ludwigs champion. Sedan har hon ridits igång under 2012 och tävlat 130, med blandade resultat.
 

Igår kväll hopptränade jag Spotlight Star. Gick bra och hon hoppade allt man styrde på. En tjej i ponnygruppen fick även prova henne att hoppa lite, vilket gick bra.
 
Igår kom även min Patric hem, helt underbart att slippa vara själv. Inatt kom också första snön.. Känns hmmm, kul? Nu längtar man bara till julen! :-)
 

God morgon!

Hej gott folk!
Planerningen har gått lite i kras. Blev ingen Pay and jump i Söndags då mamma blev sjuk. Idag blir det ingen Ted träning då jag har blivit sjuk. Haha. Ska istället träna för Katta imorgon :-) om jag är frisk tills dess!
 
Filmat Nordyk och Spotlight star i helgen. Här är filmerna på dom
 
 
 
Mina fina ponnys!
 
Nu sitter jag på jobbet, med 39 graders feber. Låter det gutt? NEJ! Men alla är iväg hela tiden så jag sitter själv. Får se hur länge jag orkar sitta här idag, troligen inte hela dagen.
 

Halloj!

Hoppträningen med Nordyk igår gick bra. Han skötte sig kanon! Blev lite bus och brall på en långsida dock, haha ponnybus! Hoppade vattenmatta osv utan några problem eller tveksamheter. Han kändes lite seg och det var inte något riktigt klipp i honom. Får nog bli lite mer kraftfoder samt konditionsträning för herren :-)
 
Ikväll blir det stallet. Rascana ska hoppas lite grann. Ska sätta fram någon studs och en liten serie tänkte jag. Mest för att mjuka upp prinsessan. Sedan ska Prick ridas. Får bli ett pass i paddocken. Markarbete och kanske ett par språng. Hon ska ju vara med på pay and jumpen på Söndag, så får inte bli för mycket hoppning.
 
Imorgon bitti bär det av till Ullared. Kl 06.00 närmare bestämt. Lär vara sjukt mkt folk, därför känns det skönt att kunna komma iväg tidigt för att hinna med det man ska. Tänkte kolla om lite billiga täcken, grimmor och grimskaft. Till huset ska gardiner inhandlas. Kommer med all säkerhet köpa en hel del onödigt också! Men det är väl hela affärsidén med Ullared?
 
Btw. Har hittat en häst jag SÅ gärna vill köpa. Helt sjukt vad jag vill ha den! Toppstammad hopphäst. Men tyvärr har vi ingen plats för tillfället, MÅSTE lösa detta nu!
 
Aja, nu får jag fortsätta jobba. Tog ett litet "bloggbreak"
 
Sockersöta C-ponnystoet :)

18/10

Hej gott folk!
 
Änsålänge har jag följt min veckoplanering, vilket känns bra. Rascana jobbades igår. Har haft kiropraktor på henne och det blev lite skillnad. Jag märker att hon är mycket mjukare i kroppen, men hon har nog gått med spänningarna ett tag för hon tycker samlade byten blir lite svårt och sticker då iväg ett par steg och sen byter. Håller man kvar henne kör hon upp huvudet och byter, så lite svårt för mig att få till det riktigt bra. Från höger till vänster är lättare än tvärtom. Tänkte jobba henne lite med gramanen så jag får till bytena utan en massa spring.
 
Ikväll blir det hoppträning med Nordyk! Blir spännande. Klippte honom igår för gud vad lurviv han var, haha (vill inte visa mig bland folk så som han såg ut). Tycker att Rascana förtjänar en paus från hoppningen denna vecka. Har blivit väldigt mycket hoppning. Passar på att trimma henne ordentligt istället i dressyren och tagga henne till 110 debuten på pay and jumpen på Söndag. Kanske gymnastikhoppar henne någon serie eller lite studs på fredag. Får se.
 
Nästa vecka blir det intensivt för henne med träning för Ted Nätterqvist på Tisdag och sedan Tävling ev Lördag, men iallafall Söndag. Blir 110 då. På Måndag får hon nog bara skrittas 1 ½ timme för att få ut eventuella slaggprodukter och bli lite mjuk i kroppen efter pay and jumpen. Sedan blir det stretching och back on track-produkter på över natten till Tisdag, så hoppas jag hon är redo för ett svettigt hopp-pass för Ted Tisdag kväll :-)
 
Pay and jumpen äger då rum på Söndag. På min hemmaklubb Nybro ridklubb. Tar då med mig Spotlight star (C-ponny), Nordyk (D-ponny) och Rascana. Spot hoppar 70, Nordyk aka Nemo hoppar 80 och Rascana som sagt 110. Ska försöka filma allihop. Bra att ha fina salufilmer till ponnyerna, som båda är till salu för er som inte visste det ;-)
 
Har btw laddat in filmen sen i Söndags på youtube. Klicka HÄR
 
Fina Nordyk tillsammans med sin förra ägare :-)

Veckans planering

Idag: Rida NordykPrick och Rascana. Klippa Nordyk
Nordyk: Markarbete
Prick: Markarbete
Rascana: Markarbete, mkt skritt
 
Onsdag: Rida Charlie, Nadir och Rascana.
Charlie: Markarbete och hopp
Nadir: Longering och ridning
Rascana: Markarbete
 
Torsdag: Hoppträna Nordyk och Prick, Rascana skrittas
 
Fredag: Skritta Nordyk och Prick, gymnastikhoppa Rascana
 
Lördag: ULLARED. Ev rida alla på kvällen om jag hinner.
 
Söndag: Pay and jump med Prick, Nordyk och Rascana. Prick hoppar 70, Nordyk 80 och Rascana 110.
Innan Pay and jumpen rida Charlie och Nadir.
 

Ska försöka hålla på detta så mycket som möjligt. Dock kommer det nästan alltid någon provridning någonstans så man måste ändra om lite.
 
Nästa vecka har jag 2 dagar planerade änsålänge. På Tisdag 23/10 ska Rascana och jag på hoppkurs för Ted Nätterqvist. Så dagen innan blir det skritt 1 timme för henne.
 
Sedan blir det tävling på Udden Söndag 28/10. Rascana hoppar en 110.
 

Saknar <3

Saknar min fina Conny plutt! Tänk om man hade tid att ha kvar alla hästar..
Köparna gjorde iallafall ett kap, sålde honom för ett underpris då jag inte hade tid att hålla igång honom
ordentligt. Han förtjänar en lugn tillvaro nu på ålderns höst <3
 
 

På G igen!

 
Hej gott folk!
 
Efter ett långt upphåll är jag på G igen.
 
Hästar kommer och går. Contenjo såldes i helgen.
 
Just nu har vi dessa hästar hemma till försäljning
Nordyk - D-ponny 9 år - Utb LA/LA
Charlie - D-ponny 5 år - Utb LC/LC
Spotlight star - C-ponny 8 år - Utb LA/LA
Nadir - Stor häst 160 cm - 5 år - Grundriden
Eric - D-ponny 11 år - Utb LC/LC
 
Sen har vi bebisen och Rascana :-)
Bebisen är till salu för er som kanske är intresserade.
 
Igår bar det av till Kalmar Hästsportklubb med Rascana för hoppallsvenskan div 2. Hopade 1 m och 1,05. Fick ett pet i förklassen. Ett pet i lagklassen. Men det var väldigt mkt fel idag så vårt lag kom 2:a på 12 fel, i denna 3:e och sista omgången. Nybro kom därför 3:a totalt i serien och vi går därmed vidare till finalen i Växjö.
 
 
 
 
 

RSS 2.0