Trav

Sitter och kollar LIVE-streamingen från tävlingarna i Tingsryd. Om en halvtimme springer Exet... Huu nervös x-)

Wow

Vilket härligt väder det är idag, eller inte. Grått och trist. Själv på jobbet och händer inget kul, seg dag helt enkelt.

Red de nya hästarna för första gången igår. Min lilla stohäst var riktigt rolig. Hoppade som en liten gud och är en häst med mycket attityd! Fuxmärr!

D-ponny var inte rolig, aldelles för grön samt lite istadig. Så den får gå tillbaka. Den jobbar vi inte vidare med.

2 nya hästar kommer nästa vecka, vi åker troligen på Torsdag. Lite oklart vilken dag jag kan vara ledig från jobbet. Men iallafall nästa vecka.

Ikväll blir det hoppträning med Plaisir och Richie. Mamma tar med kameran och filmar lite. Blir roligt!



Molle. En liten B-ponny vi har hemma. Är han inte sjukt söt med sin vita bläs? :-)


Ny häst??


Kanske kommer en First Wish-avkomma till mig för utbildning och försäljning.

Den är född 2008, alltså ifrån First Wishs sista årgång innan han togs ur avel.



First Wish

Plaisir

Plaisir är ett sto på 9 år. Danskt varmblod. 175 cm hög, men världens snällaste. Hon är E. Heslegård's Platin - Pablo - Pilot. UE. Ragazzo - Ritual.

Hon är tävlad upp till 120 hoppning som 5-åring. Därefter fick hon föl och sedan inte hopptävlat mer vad jag förstått, då hon senare såldes till en tjej som red dressyr. Därför är hon lite ringrostig i hoppningen, men det är bara att kämpa på! Hon har dock visat en riktigt trevlig teknik och bjuder till på hinder.

Hon är egentligen en saluhäst, som ska säljas så fort som möjligt. Men blir hon inte såld innan mitten på Juni så tänkte vi börja tävla henne lite. Därför ska hon med på hoppträningen på Torsdag, samt även nästa Torsdag.



Underbara hästar!

Igår var både Richie och Comtess så fina att rida!

Richie arbetade fint i en välbalanserad och lösgjord form under hela passet. T.om i galoppen, vilket han inte gjort tidigare. Känns verkligen som om allt bara har lossnat och poletten äntligen trillat ner. Är så roligt!

Comtess var även hon underbart fin. Jobbade på bra i form, men det är fortfarande lite svårt att rida henne efter Richie, då han är så het och hon mer lugn och lite bekväm. Jag hoppade henne lite också! Slutade på ett räcke på 1 m som hon glatt skuttade över. I helgen blir det återigen lite hoppning för hennes del, sedan tar jag kanske henne på hoppträningen nästa Torsdag.

Plaisir fick stå igår. Hon ska ut i skogen och skrittas och travas 1 timme ikväll, för imorgon är det hon (och Richie) som åker på hoppträning. Richmond ska även han skrittas och travas. Comtess får vila. De nya hästarna ska även dom ridas!

Blir mycket ridning med såhär mycket hästar, men det är härligt.



Richie med sin förra ägare Martina Gebala :-)

Samarbete..

Trevligt samarbete med känd hästig webbshop på G, mer om det kommer när allt är klart ;)
Strax slutar jag, så nu blir det stallet hela kvällen! Jag ÄLSKAR mitt liv.



Fina Comtess <3

Nya hästar!

Idag anländer de nya hästarna. Tyvärr blev det inte 4-åringen just idag (han kommer troligen om ett par veckor). Idag blev det istället en annan storhäst. Ett sto runt 160 cm hög. Svettfux. Ålder och stam okänt just nu x-) (passet är påväg) men tror hon är runt 10 år och ett Danskt varmblod med full stam. Sen får vi också hem D-ponnyn på 6 år som jag tidigare nämnt. Också fux.

Blir spännande att få se dom när jag kommer hem i eftermiddag. D-ponnyn har jag redan sett, men inte storhästen.

Nu börjar solen kika fram, kanske blir en trevlig eftermiddag/kväll i stallet ändå?

Plaisir

Här kommer film på Plaisir. Filmen är alltså gjord igår. Lite rykigt i paddocken tyvärr...




Samt en bild på oss





REGN!

Jaaa! Äntligen lite regn, och det ser ut som om det håller i sig.. Tråkigt, men jag ska inte klaga.

Igår filmade vi Plaisir, hon var trevligare än någonsin! Hoppade riktigt fint och hon rör sig ju även bra. Filmen blev kanon. Richmond och Comtess fick vila idag och istället en lång mysstund. Det blir att rida dom båda i paddocken ikväll, nu när paddocken förhoppningsvis är bättre.

Vill även ursäkta för lite sen uppdatering idag, men har suttit med vår nya tröjshop och knåpat. Nu är den klar, med reservation för ändringar. Kika in på www.teamtf.spreadshirt.se. Köper ni en häst av oss får ni en gratis damtopp, ska även fixa barntopp så det även finns att välja på (många ponnyer säljs ju) :-)




Loggan jag valde till tröjorna.

Flyinge 2012

Sitter och kollar på Flyinges hingstkollektion 2012. Finns bara ett fåtal hingstar jag själv skulle vilja använda :-) jag är så kräsen vad gäller hingstar, för man vill väl ha en så perfekt hingst till sitt sto som möjligt?


Älsklingarna <3

Mina älsklingar!







Så glad att ha dessa två hästar. Att den 16 Juni få börja tävla Richie igen känns underbart, och att i början-mitten på Juli börja tävla Comtess känns väldigt spännande! Jag vet ju egentligen inte alls mkt om hur hon är att hoppa högt med, har bara sett det på film.


Yes!

Nu slutar jag snart. Blir direkt upp till stallet för att rida alla storhästarna. Imorgon kommer dom nya hästarna (skulle egentligen kommit förra veckan men blev försenade), så imorgon blir det skötning och frisering av dom, det brukar behövas. Bilder och info kommer imorgon kväll. Vi skulle behöva ännu fler hästar. Så blir nog att beställa fler!

Ikväll ska vi filma det 9-åriga STORA stoet. Ska hoppa lite högre, samt prova ett lite skarpare bett. Blir spännande.



4-åringen E. Campbell som kommer imorgon. Läcker färg!

Jag vill NU!

I detta underbara väder blir man ju bara sugen på att åka till Göteborg och Liseberg. Men istället sitter man på ett tråkigt kontor, iallafall ett par veckor till. Men vecka 25 har jag lite semester, och midsommarhelgen bär det av! Blir kul att se vad Götet och Liseberg kan erbjuda på midsommar :-)






God morgon!

Nu är det jobbvecka igen och uppdateringen blir bättre. Det är väldigt mycket på helgerna. Men det är härligt.

Hästarna går som vanligt. Har varit ännu en provridning på Plaisir, som gick bra! Dom provade även Comtess och var intresserade av att köpa henne, men henne säljer jag nog inte även om jag får ett bra bud. Henne har jag köpt för att ha roligt och tävla med och nu ska jag ha det!

Idag blir det jobb till halv 5. Sedan hem och direkt till stallet. Rida Plaisir (som även ska filmas), Richie och Comtess. Yes jag har att göra. Sedan blir det hem så snabbt som möjligt (runt 9-10 haha) och umgås med min pojkvän, som åker till Norge och jobbar imorgon igen.. Veckorna går fort när han är hemma.



Min vackra Bankiet <3 (som är utlånad på foder).

God kväll!

Hej bloggen!

Skriver från mobilen då min dator inte riktigt är som den ska. Har haft en hel del att styra med idag, därav dålig uppdatering.
På morgonen bar det av till Kalmar för shopping. Köpte hästsaker, blommor och lite annat kul :-)

Eftermiddan tillbringades i stallet. Red Richie ett pass i paddocken, han kändes fin. Sen kom Frejas köpare och hämtade henne, hon kommer få det super!

Nu sitter jag framför tvn och Eurovision tillsammans med Patric. Har en mysig hemmakväll, det är inte helt fel! Nu sjunger snart Loreen, så ni får jag sticka...

Imorgon blir det morsdagsfirande för min och Patrics kära mödrar :-)

Puss!


Heeeelg!

Äntligen Fredag eftermiddag och jag slutar jobba om 5 minuter. Helt underbart!

Nu blir det stallet och ridning, sedan hem till sambon för lite fredagsmys, samt en trevlig GRILLKVÄLL!



Gårdagen

Egentligen hände det inte jättemycket igår kväll efter jobbet. Men jag red Richmond och Comtess i paddocken för första gången sedan kiropraktorbesöken. Jag måste bara säga - VILKEN SKILLNAD.

Richie kändes mjuk och fin, lugn och jobbade på väldigt bra. Även i galoppen, som han haft mycket svårt för tidigare. var inte överdrivet känslig utan ville tvärtom ta stöd på bettet, mkt positivt!

Comtess kändes även hon riktigt fin. Det är lite svårt att sitta upp på henne efter man ridit Richie. Hon är inte alls så känslig som honom och kräver till skillnad från Richie väldigt mycket jobb från min sida. Hon har varit lite stel i nacken, inte riktigt velat jobba i form osv. Men hon var verkligen fin igår, hade inga problem att böja på nacken och jobbade på bra, även i galoppen. Gjorde även ett par byten åt båda håll som hon fick igenom fint och framåt till bettet. Roligt!

Så nu är det bara att jobba vidare. Idag får dom skritta ut i skogen 1 timme (får väl ta det lugnt varannan dag nu i början när dom byggs upp). Imorgon blir det återigen ett litet pass i paddocken för dom. Vill inte rida där för mycket då det har blivit ganska tungt. Men imorgon skulle det troligen regna, då blir paddocken perfekt!

Idag kommer det troligen nya hästar, men när vet jag inte. Det blir 4åringen jag skrivit om tidigare samt en D-ponny. Ikväll blir det även en visning på Plaisir.



Hjärtat <3

Comtess

Nu är ju Comtess också igång, och jag ska börja bygga upp henne samt börja hoppträna henne. Såhär ser min plan ut för henne. Det kanske kommer ändras lite osv, då jag knappt har hoppat henne. Men detta är en grundplan jag har för henne.

Första tävlingen kommer troligen bli 11 Juli på Ljungby sommarcup. Då kommer hon nog starta en 1 metersklass.

Sedan kör vi vidare mot Ridklubben udden 20 Juli, superhelgen där vi kanske testar 2 st 1metersklasser.

Nybro 29 Juli. Om föregående tävlingar har gått bra så kommer vi testa en 1 meter samt en 110klass.

Tingsryd 10 Juli. Gick Nybro bra så kör vi 2 st 110 klasser.

Så långt har jag kommit just nu i hennes planering. Det långsiktiga målet att att starta någon 120 med bra resultat innan året är slut.


Richmond D

Nu när Richie ska igång igen, har jag planerat lite mål med honom. Både kortsiktiga och lite mer långsiktiga.

Tanken är att första tävlingen nu blir den 16 Juni. Då tänkte jag starta en 1metersklass på Lördagen och 1.05 på Söndagen.

Fredagen 22 Juni blir det troligen Vetlanda och hoppa en 110.

Sedan blir det Ljungbys sommarcup 11 Juli, 110.

Ridklubben udden superhelgen 20 Juli, då jag tänkte prova att starta en 120.

Nybro 29 Juli, 110.

Därefter blir Richie troligen till salu.



Underbart!

Nu har vi nästan inga hästar kvar känns det som, iallafall inte några saluhästar. Både Brenda och Freja gick igenom besiktning prickfritt igår och hämtas i helgen av köparna. Plaisir skötte sig bra på gårdagens provridning och dom vill komma och kolla på henne en gång till. Troligen blir hon såld inom en snar framtid, då det även ringer andra på henne hela tiden. Sen finns det bara mina knashönor kvar, som för övrigt ska gå sitt första riktiga pass i paddocken idag efter kiropraktorbesöket. Han var på återbesök igår. Richmond var helt bra nu. Comtess satt fast lite i nacken igen, så han knackade loss det och troligen behöver vi inte rätta till det mer nu.

Ikväll skulle jag egentligen hopptränat, men har tyvärr ingen häst att göra det på. Plaisir hoppade både igår på visningen samt lite gymnastikövningar i Måndags, så det är uteslutet. Richmond och Comtess är ej igång. Ponnyerna är sålda. Hm, ja. Vi skulle behöva fem hästar till :-)



Comtess med sin förra ägare, är inte denna bilden helt underbar?

Vill haa!

Ge mig 110 000, tack...




Hiss & Diss!

Måste verkligen DISSA scapas nya schabrak med blommönster! Tycker det är gräsligt fult, denna färgen gräsligaste av dom alla. Har aldrig fastnat för scapas schabrak. Äger inte ett enda. Verkligen inte min stil alls.






Däremot vill jag HISSA Equest! Schabrak, huvor samt täcken. Underbart fina grejer, särskilt med swarovskikronan på (finns lite olika) Underbar kvalité som håller tvätt efter tvätt. Jag har ett schabrak och tillhörande huva i Crystal edition,svart. Precis likadant som på bilden. Mycket snyggt och blänker underbart i solen. Kostar dock en hel del, men håller desto längre.


Ännu en fin morgon..

Känns såå härligt att det underbara vädret verkar hålla i sig. Vår paddock skulle dock må bra av lite regn nu, hm.. Den ryker och börjar bli tung... Men man ska inte klaga! :-)

Idag händer det grejer som vanligt på hästfronten. Freja och Brenda som är sålda ska besiktigas i eftermiddag. Richmond och Comtess får besök av kiropraktorn som ska kolla igenom dom en sista gång. Ikväll kommer en ridskola och provrider Plaisir. Tror hon kan passa ypperligt. Hon är ju trevlig och lättriden, inte tung alls trots sina 175 cm i manke! Dock har hon ganska mycket motor och blir lite stark ibland. Men ridskolor SKA ha pigga och glada hästar. Dom lugnar ju ändå ner sig allt eftersom.




Vackra Richie <3

Bloggtävling!


God morgon!

God morgon gott folk! Igår blev det en riktig hästkväll. Helt underbart väder också! Hoppade Plaisir lite, som gick bra. Hon smet på sidan några gånger när jag ine höll om ordentligt. Skärpning Frida! Men jag kan påpeka att hon är ganska stoooor och kräver betydligt mer ridning med benen än t.ex Richie, som då skulle hoppa ur skinnet,,

I eftermiddag blir det ännu mer ridning. Ska skritta och trava Richie och Comtess, mina hjärtan. Snart får jag börja träna och så småningom tävla igen *jippie!*


I veckan kommer 2 nya hästar. En utav dom är denna söta 4-åriga valacken E. Campbell.




Shopping

I Fredags bar det av till Cheval ridsport, där jag inhandlade detta snygga blingschabrak samt tillhörande huva från Equiline. Det är så underbart snyggt! Passar perfekt på Richie. Jag handlade även Verm X till tävlingshästarna, samt fick en sadeltvål på köpet :-)







Är ni shoppingsugna kan jag verkligen rekommendera de nya ridbyxorna från Pikeur, Next Generation. Jag har ett par helskodda och skönare ridbyxor finns inte. Dessutom är dom riktigt snygga med blommönstret på låret! Mums på dom! Jag tror jag betalade runt 2000 kr för mina.





Ooops!

Haft lite mycket att göra :-) på helgerna blir det så.. Men nu är jag igång igen. Två nya hästar har kommit. En superfin storhäst på 9 år, ett sto med bra stam. Samt en D-ponny som redan är såld. Hopp-ponny, men ganska het och svårriden. Hon ska besiktigas på Onsdag samtidigt som Brenda. Kommer nya hästar denna vecka.. En D-ponny och troligen en superstammad 4-årig halvblodsvalack.

ÄNTLIGEN får jag börja trava Comtess och Richmond efter kiropraktorbesöket. De hade så mycket spänningar så jag var tvungen att ta det lugnt i 1 ½ vecka. Men nu kan dom börja travas i skogen och nästa vecka börja ridas som vanligt. Då ska både Comtess och Richmond igång ordentligt! Comtess ska jag börja träna med, blir spännande. Har bara hoppat henne en gång hittills.

Nu sitter jag på jobbet och degar. Fast jag har egentligen mkt att göra, men tar en paus och kikar in här :-)



Det fina nya stoet!

Shopping

På Fredag bär det av till Cheval och shoppar loss lite! Eller, näe...Ska bara ha lite nödvändigt. Ska försöka hålla mig ifrån alla fina nya schabrak.







Naturligt avmaskningsmedel




Blinkers till Richie, värt ett försök :-)

Foder?

Ännu ett tidsinställt inlägg, för vid denna tiden befinner jag mig troligen på en hästrygg i Skåneland!
Jag tänkte representera vad jag ger mina hästar för foder.

Om vi börjar med Richmond D, som är en het och nervös herre.
Han får ca 8 kg hö om dagen, + går i stor gräshage på dagarna. Vintertid får han runt 10 kg hö.
Vi ger då alla våra hästar st hippolyt foder. Nu när jag börjat med hippolyt, skulle jag aldrig kunna tänka mig att fodra mina hästar med något annat. Ett helt underbart foder, mestadels baserat på örter.

Han får St Hippolyt natur musli 1 kg, som bara består av örter. Sedan får han B-vitamin nu för pälsfällningen (ska sluta med det inom några veckor), E-vitamin och selen, Nypon, Elektrolyter, Vitlök, Msm, Linfrö (Linustar)  samt ett tillskott som heter Relax Me som används på heta, känsliga, tittiga och nervösa hästar. Innehåller mycket Magnesium som får hästarna att coola ner. Detta fungerar mkt bra på Richie. De flesta toppryttarna använder just detta foder för att få sina tävlingshästar att hålla nerverna i styr.

Sedan har vi Comtess som är helt olik Richie. Hon är lite bekväm och gör inte mer än hon behöver.
Hon får även hon 8 kg hö om dagen + går i stor gräshage på dagarna. Vintertid får hon runt 10 kg hö.
Hon får St Hippolyt natur musli 1 kg, St Hippolyt Struktur E ½ kg, samt St Hippolyt Super condition som är ett tillskottsfoder för hästar i uppbyggnad och som behöver lite extra energi. Sedan får hon B-vitamin, E-Vitamin och selen, Nypon, Elektrolyter, Vitlök, Linfrö (Linustar) och Msm.



St Hippolyt



Relax Me



Linustar

Richmond D

Här kommer ett litet tidsinställt inlägg, där jag tänkte presentera min andra häst. Richmond D.

Han är en valack på 14 år. 165 cm hög. En mycket vacker kille med en underbar personlighet. Det finns nog ingen mer okomplicerad och mysig häst. Hans specialitet är att lägga huvudet på sned när han ska få godis, svårt att förklara här i text men när han gör det bara smälter man. Sen är han ju väldigt vacker med sin fina färg och sina stora vita tecken. Hans smeknamn är "Mammas", "Globis" och "Richie".

Han är tävlad upp till 125 hoppningar. Tror han är startad någon 130 i Danmark. Han är berest. Varit hos ägare i både UK, Belgien, Finland och Danmark. Han är E. Iroko - Pilot. UE. Bijou De Taillan - Alme Z. Han har verkligen kapacitet för de riktigt höga klasserna, men är het, känslig och lite svårriden så det försvårar det lite. Jag har lagt ner mycket tid med honom och först nu efter 4 månader börjar vi hitta varandra. Men även att han är het och lite studsig så är han väldigt ärlig och hoppar allt, har aldrig stannat. Jag litar verkligen på honom, han är min snutte!

Änsålänge har vi gjort 1 tävling tillsammans. Tanken var att komma ut på mer tävlingar nu i Maj, men en liten förkylning samt kiropraktorbehandling spolade det. Första tävlingen nu är planerad 16 Juni. Två st 1metersklasser.

Målet med honom är att över sommaren hinna starta några 110, samt kanske någon 120 i höst?





God morgon!

Klockan är 8 och jag har precis börjat jobba. Med en gång sätter jag mig här och bloggar haha. Igår såldes Brenda, hon ska veterinärbesiktigas troligen i början på nästa vecka. Hade även en visning på skimmeln igår kväll, får besked idag på förmiddagen om dom vill köpa henne. Annars tar vi med henne tillbaka..

Idag blir det jobb till 12. Därefter åker mamma och jag till Skåne och köper lite nya hästar. Vi har beställt 2 tävlingsponnyer kat D. Tror dom var 10 och 12 år gamla, tävlat LB-LAklasser. Men vi behöver fler hästar, så jag ska provrida lite fler när vi ändå är där. Kanske storhästar? Dom hämtar vi isåfall någon gång under nästa vecka.



Bilden på en utav D-ponnyerna. Född 2000 tror jag :-)


Tillbaka!

Äntligen!
Har jag fått tillbaka lusten att blogga. Nu kan du följa mitt liv, mina hästar och allt vad det innebär. Mycket har hänt sedan sist. Bankiet är utlånad på foder, många hästar har kommit och gått. Jag har köpt mig en ny egen häst. Comtess. Jag tänkte berätta lite om henne.

Hon är ett sto på 11 år. Efter Gipsy D'ask som är en selle francaishingst tävlad Grand Prix hoppning. UE. Corland, som knappast behöver någon närmre beskrivning. Hon är tävlad upp t.om 135 hoppningar, startad någon 140. Hon har haft en avkomma född 2005 E. Carson Ask, som i dagsläget tävlar 140 och siktar på 150-160. Comtess har en mkt bra moderslinje med hästar som tävlar i de riktigt stora klasserna. Hennes mamma har lämnat bla en godkänd hingst, Gammelbys Heartboy E. Heartbeat samt Gammelbys Chatel E. Quebec, som tävlar 140-150, samt Comtess själv som även hon placerat sig i Medelsvåra klasser.


Målet med Comtess är att innan 2012 är över hunnit starta någon 120.



Comtess




Gammelbys HeartBoy




Gammelbys Chatel




Linnea Ask, som tävlas av Royne Zetterman i 150-klasser. E. Gipsy D'ask - Corland. Alltså mkt nära släkt med Comtess.


RSS 2.0